Victoria Gate, Leeds

Department of Coffee and Social Affairs

We were asked to realise the potential of a corner site adjacent to the well known Victoria Complex in Leeds for DCSA prior to lease agreement.

The scheme comprised of seating and coffee bar on first floor with the ground floor adopting a more fluid 'walkthrough' with product display. Curved metal ribbon bench and coffee arm rest table outside, bespoke joinery display, glazed black brick tiles, mirrors, beech floor with contrasting bespoke counter and stool perimeter seating.

We also explored the use of a mobile coffee unit permanently installed inside the store as counter and serving enclosure promoting the initial concept of mobile coffee shop deployment through specific cities. Architectural and interior design service, design, planning, initial cost tender